Zomer Ondernemer

In 2016 heb ik mee gedaan aan de Zomer Ondernemers in regio Groene hart (Inmiddels lijkt het er op dat deze regio niet meer bestaat 😦 !). Hier leer jij je eigen bedrijf opzetten. Ik was hier om een high tea bedrijf op te zetten. Helaas liep ik hier vast op het punt om mijn eigen website te maken. Nu was het geen probleem om mijn website te maken. Want ik was tmet och van plan om dit door iemand anders te laten doen, ik stuitte op het probleem dat ik niet wist wat ik op mijn website voor tekst moest gaan zetten. Waardoor ik niet meer gemotiveerd was om met dit bedrijf door te gaan. Balen!

Ondertussen ontwikkelde ik steeds meer het reislustige gevoel en dit met mensen in de wereld te delen. Mijn eigen reiswebsite/blog te beginnen. En in de zomer van 2017 gebeurt dit dan ook. Ik maak mijn eigen WordPress pagina aan, vroeg mijn eigen domeinnaam aan en ik ging lekker typen. Maar natuurlijk heb ik veel van de zomer ondernemer geleerd wat ik hier heel erg bij kan toepassen, en heb heb hier nog, inmiddels 1 jaar later nog heel erg veel aan! Hoe wel de Zomer Ondernemers gericht zijn op dingen verkopen (tenminste, het verkopen is nu nog niet van toepassing), heb ik er genoeg andere dingen van geleerd wat ik nu nog steeds kan toepassen.

Zo heb ik dus van alles geleerd of je bedrijf te laten shinen en het onder de mensen te brengen, hoe je naamsbekendheid op kan doen, hoe te pitchen en ga zo eigenlijk maar door!

Toen ik met de Zomer Ondernemer mee deed zijn we ook bij veel bedrijven op bezoek geweest waar we de persoonlijke verhalen van de ondernemers hebben gehoord. Dit was erg leerzaam! Ook hebben we de verschillende workshops van bijvoorbeeld de Kamer Van Koophandel en Rabobank gehad waarbij we leerden hoe en wat over je eigen bedrijf, en wat de Rabobank en de Kamer Van Koophandel voor jou als bedrijf kunnen betekenen.

Ik heb veel geleerd bij de Zomer Ondernemer en hoop dit bij mijn reiswebsite nog veel van pas kan komen!

%d bloggers liken dit: