Wico

Het is alweer een tijdje geleden dat ik van mij heb laten horen. Ik was door mijn reizen en hotspotjes heen, helaas! Maar ik heb niet stil gezeten de afgelopen tijd! Want ik ben een midweek naar Wico geweest. Waar dit artikel over gaat.

Wico is een bungalowpark in de provincie Drenthe, vlakbij het plaatsje Schoonoord. Hier komen we al sinds ik een half jaar oud ben. Dus dat is alweer 20 jaar geleden! Wico ligt aan de rand van het bos. Je kan dus zo lekker gaan wandelen! Maar je hebt er ook Rij Mar An op loop afstand zitten, bij Rij Mar An kan je een huifkarentocht maken en ook lekker eten bij de cafetaria! Je hebt ook vlakbij De Papeloze Kerk zitten, het hunebed! Dit kan je ook gewoon lopen als je toch bij Wico bent. Maar er is zoveel te doen bij Wico waar we dit keer niet geweest zijn geweest! Misschien ook wel een leuk weetje voor alle mensen die ooit nog Het Pieterpad willen gaan lopen net als ik, het is hier om de hoek!

Wico ligt zoals ik al eerder zei, aan de rand van het bos, maar het park is zelf ook heel erg groen, je hebt het idee dat je al midden in het bos zit! Je ziet veel verschillende dieren, zoals: Roodborstjes, Koolmeesjes, Eekhoorntjes, Spechten (dan moet je wel goed kijken 😊!). Als je in het bos bent, en stil wandelt kan je ook nog eens hertjes en reeën zien oversteken! En dat is zo mooi om te zien! Daar hou ik zo van!

Wij hadden dit keer een 5 persoonshuisje. Ik sliep samen met mijn jonger broertje in een kamer. Mijn ouders sliepen natuurlijk ook samen, de kamer die wij over hadden gebruikte we als inloop kast 😊! Dit was ons huisje:

IMG_2739

Ik wordt ook altijd zo blij van de tuin bij Wico. Die zijn namelijk heel ruim, je kan helemaal om het huisje lopen! Ik zal wel even wat foto’s laten zien:

IMG_2726

Dit was onze tuin. We zagen wel ander huisjes, maar we zagen niet wat de mensen daar aan het doen waren. Dat vinden wij altijd heel fijn, dat komt omdat wij in een straat wonen met rijtjes woningen en kunnen we zien wat onze buren aan de overkant aan het doen zijn. En bewijs van spreken wat ze aan het eten zijn. Wij ontspannen dus helemaal in zo’n huisje! We waren nu ongeveer een maand geleden in Wico, en ik mis het nog elke dag!

Wil jij na dit artikel ook naar Wico? Bij deze familie kan jij een huisje huren:
Wico< rel=”nofollow”/a>

Groetjes Xarifa

 • Dit artikel is niet gesponsord! Dit artikel komt helemaal uit mij zelf!

24 Comments on “Wico

 1. Wat fijn dat je daar al zo lang met je familie op vakantie gaat! Ik ken de streek niet, maar er valt blijkbaar heel wat te ontdekken! Zo samen een huisje huren met familie of vrienden vind ik wel een leuk idee! Dan maakt ’t niet zoveel uit als zo’n huisje gewoon simpel en basic is, zolang je maar alles hebt wat je nodig hebt… En elkaar natuurlijk! De gezelligheid is hetgeen dat telt 😉

  Like

 2. Drenthe is voor ons een aardig stukje rijden, dus wij zijn hier nog nooit geweest. De omgeving ziet er wel mooi uit! Wellicht een idee voor volgend jaar. 😊

  Like

 3. prachtige omgeving en zeker het bezoeken waard. het huisje ziet er wel een heel klein beetje oubollig uit, maar de ruimte is heerlijk! En ook zoveel mooi natuur

  Like

 4. Zulke tripjes weg in eigen land vind ik ook heerlijk altijd! En hier in Drenthe kun je inderdaad prima wandelen. Het huisje ziet er wel een beetje verouderd uit, maar heerlijk dat het zo rustig was.

  Like

 5. Pingback: Mijn vogelvlucht van 2017 | Xaar's Reis wereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: